Как да бъдем на ниво?

Как да бъдем на ниво?

Моята фолософия е да помогна на хората да се чувстват уверено и комфортно в дрехите с които са облечени. Много хора не вярват, че външният вид е от съществено значение за самите тях. Не робуват на мода, не робуват на дрехи, не намират смисъл да обръщат внимание на себе си. Да, веднага се съгласявам с тях! Аз също не толерирам думата "робувам". Да робуваш означава да се подчиняваш на някого или нещо. Да, но ако разгледаме думата " робувам" от друг ъгъл всъщност ще разберем, че тя не е никак лоша. Какво ще кажете, ако чуете "робувам" на себе си! Чудесно звучи нали? Но още по-красиво звучи, ако използваме" Грижа се за себе си". Грижата за себе си е най-трудната професия, която всеки трябва да изпълнява. В основите са заложени и материите, които избираме да сложим върху себе си. Опаковката винаги трябва да отговаря на съдържанието! Най-важното нещо, на което искам силно да обърна внимание е състава на дрехите. Ако искате да изглеждате на ниво никога не подценявайте тази съществена подробност. Не забравяйте състав-кройка-цвят! Бъдете безкомпромисни!
Има доста елегантни детайли, които са подценявани от потребителите. Например, често срещам хора които отхвърлят дрехи, защото в състава има думата найлон или полиестер например. Това е изкуствено, категорично НЕ! Разбира се, това е напълно нормално. Ако знаете, че всъщност най-скъпите материи се създават от комбинациите на няколко вида материал, ще се замислите нали?
Всъщност естествените материи са прекрасни и са най-доброто за вашата кожа, но те притежават и доста отрицателни свойства, които не позволяват да се създаде красивата дреха. Това е проблем, който измъчва дизайнерите и производителите на облекло от древността. Непрекъснато се изследват и разработват нови материи, правят се различни комбинации, за да се достигне до материал /плат/, който да удовлетвори, както дизайнери, производители, така и клиенти. Какво се има на предвид ли?Създаването на материал, който да се произвежда лесно, да изглежда красиво и да има по-дълъг живот е цяла наука. Затова когато избирате дрехите си първо четете състава, процентното съдържание на естествените материали трябва винаги да е по-голям, но не 100%. Не изпадайте в ужас, ако присъстват проценти от изкуствен или полусинтетичен материал. Това е нормално и дори бих казала желателно. В тази връзка за ваше спокойствие извадих най-често срещания състав, разделих го в категории за ваше удобство и добавих малко информация за най-новите ( и доста скъпи) материи.
Естествени материи


Памук
Лен
Вълна
Кашмир
Коприна
Сатен

Изкуствени материи

Вискоза 
Ацетат
Синтетични 

Полиестер
Найлон
Акрил
Ликра
Нови материи

Коприва
Лиоцел
Мерсеризиран памук
Коноп
Бамбук
Соя /вегетариански кашмир/
Модал


Модал - това е полусинтетична материя. Разновидност на вискозата, която се прави от естествени материали и научни технологии. Добра абсорбация, пропускливост на въздуха, антиалергичен.

Коприва- разработения плат от коприва има уникални свойства: по здрав е от памука и на практика казват, че не гори. Комбинира се с вълна. Отношението коприва-вълна е 1:3.

Мерсеризиран памук- е памук с променена структура в резултат на обработка с алкален разтвор. След тази обработка памучното влакно става по-здраво и лъскаво в сравнение с обикновения памук. Поема по-добре багрилата и в резултат цветовете са по-наситени. Облеклата от тази прежда не се свиват и не губят формата си. Те запазват своя добър вид дори след дълго носене и многократно изпиране. Мерсеризацията дава на памука много от свойствата на коприната. Преждата е гладка, мека, хладна и дори много тънката нишка става издръжлива и се къса по-трудно в сравнение с тази на немерсеризирания памук.


Не забравяйте!

"СТИЛЪТ Е МЯРКА ЗА КАЧЕСТВО" - Анелия Куцова